• Регистрација
Posjetioce čeka nedirnuta priroda ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 11 новембар 2011 11:38Omeđeno planinskim ljepoticama Treskavicom, Zelengorom, Lelijom, Visočicom i Crvnjem, te prošarano bistrim tokovima Neretve, Bistrice i još nekoliko manjih rijeka, kao i brojnim gorskim jezerima, područje opštine Kalinovik karakteriše izdašno prirodno bogatstvo koje je praktično nedirnuto i tako sačuvano u izvornom obliku.
Takve karakteristike jesu prednost i mamac za zaljubljenike u prirodu, ali se u ovom kraju još ni izbliza ne može govoriti o ozbiljnijem razvoju turizma, prvenstveno zbog činjenice da je šira javnost prilično neupućena u to šta sve Kalinovik ima i šta može ponuditi kao turistički proizvod.
S takvom ocjenom slaže se Olja Veletić, vršilac dužnosti direktora ovdašnje turističke organizacije, koja je odmah po preuzimanju ove obaveze za cilj postavila zadaću da potencijalnim turistima približi prirodne resurse ovog kraja.
S druge strane, povećan interes turističke klijentele može privući i investitore i na taj način donijeti novi zamajac u ukupnom razvoju ovog područja koje ima sve predispozicije da postane svojevrsna oaza za odmor.
- Moramo biti aktivniji na tom polju zbog čega planiramo odštampati novi informativno-propagandni materijal koji bi predstavili na važnijim berzama i sajmovima turizma. Uključićemo se još jače i u organizaciju raznih manifestacija koje treba i mora pratiti i segment promocije naše turističke ponude - kaže Veletićeva, ističući kako će sve ove planove pratiti i podrška Opštine Kalinovik, kao osnivača Turističke organizacije.
Naglašava i da područje Kalinovika, pored prirodnih potencijala, obiluje i bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem, koje je potrebno zaštititi i takođe približiti široj javnosti, a onda i sve to uvrstiti u turističku kartu opštine, koja bi predstavljala i svojevrsnu pozivnicu za goste.
- Skrenućemo pažnju na to da je ovo područje prelijepa destinacija za odmor, pravo mjesto za lov i ribolov, ko to voli i praktikuje, te gotovo idealan kraj za planinarenje, dok je tu i segment koji bi trebalo da bude interesantan za speleologe, a tiče se brojnih neistraženih pećina - ističe Veletićeva, te dodaje da je neophodno podstaći i izgradnju turističke infrastrukture i smještajnih kapaciteta.
U tom kontekstu, naglašava kako se već i čine određeni pomaci, prvenstveno u privatnom sektoru, gdje se ističe projekat potpune obnove i rekonstrukcije nekadašnjeg hotela u centru Kalinovika, koji bi već dogodine trebalo da bude u novom ruhu i spreman da primi goste.
Prednost daje i seoskom turizmu sa snažnom promocijom autentičnih prehrambenih proizvoda koji su jedna od važnijih prednosti u savremenom turizmu.

Fokus

Последње ажурирано петак, 11 новембар 2011 11:44
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.