• Регистрација
U KASI BEZMALO DVA MILIONA KM ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 19 децембар 2011 14:35

Odbornici SO Kalinovik usvojili budžet za narednu godinu

Odbornici Skupštine opštine Kalinovik usvojili su budžet za 2012. godinu u iznosu nešto manjem od dva miliona KM, što jeste i na nivou procijenjenih prihoda u ovoj godini.
Načelnica Kalinovika, Mileva Komlenović, ističe kako je u ovoj opštini već praksa realno, pa u određenoj mjeri i restriktivno planiranje prihoda, što se pokazalo kao ispravna metodologija, s obzirom na to da su prethodne godine potvrdile da su planovi uglavnom bili i ostvarivani u punoj mjeri.
-Bolje je da planirani prihod bude ostvaren, nego da se iskaže deficit. Višak sredstava, što je kod nas i bio slučaj ovih godina, lako je rasporediti i mi smo pristalice takvog načina planiranja budžeta-ističe Komlenovićeva.
Inače, u Kalinoviku i dogodine iz opštinske kase planiraju izdvojiti oko trista hiljada KM u realizaciju kapitalnih investicija, dok jesu, s obzirom na to da ekonomska kriza sporo jenjava, planirali i nešto veća izdvajanja socijalnog karaktera.
-Nismo odsutali ni od povećanih izdvajanja po osnovu podsticajnih mjera, a posebna pažnja biće posvećena podsticajima zapošljavanja, gdje i dogodine poslodavcima nudimo mogućnost da bespovratno povuku iznos od 50. 000 KM po osnovu otvaranja novih radnih mjesta, dok ne treba zanemariti ni to da smo i nešto veći iznos od gorepomenutog planirali izdvojiti i po osnovu sufinansiranja zapošljavanja pripravnika, što upućuje na zaključak da ćemo za podršku zapošljavanju izdvojiti više od 100. 000 KM-zaključuje Mileva Komlenović.

 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.