• Регистрација
СТАНОВИ ЗА ТРИ ПОРОДИЦЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 05 јануар 2012 09:58Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске /РС/ Петар Ђокић уручио је данас у Калиновику породицама погинулих бораца рјешења о коришћењу три новоизграђене стамбене јединице, чију је изградњу финансирала Влада РС.

Завршетком изградње ових објеката, чија је вриједност износила 155.000 КМ, Програм стамбеног збињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида Владе Републике Српске на подручју општине Калиновик потпуно је проведен.

Министар Ђокић изјавио је новинарима да ће ускоро још двије породице погинулих бораца са подручја Калиновика добити од Владе Републике Српске неповратну новчану помоћ.

"Влада је показала разумијевање за потребе ових породица. За реализацију програма укупно је потрошено 205.000 КМ, од чега је 155.000 КМ била вриједност радова на овим објектима. Двије породице су од остатака средстава већ дијелом добили неповратна средства, а ускоро ће ту врсту помоћи добити још двије породице", навео је ресорни министар.
Ђокић је додао да ће у токе ове године бити окончан и поступак откупа стамбених једница датих на коришћење породицама погинулих бораца, чиме ће оне прећи у њихово трајно власништво.

Он је нагласио да се Програм стамбеног збињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида Владе Републике Српске наставља и у 2012. години и да ће бити издвојено пет милиона КМ, од чега три милиона КМ за стамбено збрињавање породица погинулих, а два милиона за неповратну новчану помоћ.

"Влада Републике Српске ће током године настојати и да пронађе додатне изворе финансирања како би у наредне двије-три године овај програм био потпуно имплементиран", рекао је Ђокић.

Начелница општине Калиновик Милена Комленовић истакла је да је општина помогла изградњу два нова стамбена објекта који су данас предати породицама погинулих бораца, наводећи да општина континуирано помаже борачкој популацији и породицама погинулих.

"Код ових објеката учешће општине било је 20 одсто код припреме земљишта, пројектне документације и издавања потребних сагласности", појаснила је она, истакавши да ће општина на прољеће изградити и прилазне путеве новим кућама.

Комленовићева је истакла да општина сваке године издваја буџетска средства и за одржавање и адаптацију стамбених јединица које већ користе породице погинулих бораца.

Фокус

 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.