• Регистрација
РЕШИЋЕВА ПОСЈЕТИЛА КАЛИНОВИК И ТРНОВО ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 20 јануар 2012 11:40Министар локалне управе и самоуправе Републике Српске Лејла Решић најавила је данас, након посјете општинама Калиновик и Трново, да ће све неразвијене општине добити од 8.000 до 9.000 КМ за опремање матичних канцеларија, у зависности од тога у коју категорију спадају.

Решићева је нагласила да у наредном периоду очекује повезивање другог примјерка матичних књига у електронску базу података. Она је рекла да неразвијене општине не могу то саме да изнесу због чега је Влада Српске одлучила да им помогне на овај начин, издвајањем новца из буџета.

Решићева је, након сусрета са начелником општине Трново Гораном Вујичићем, изразила задовољство што ова изузетно неразвијена локална заједница има добар концепт и у економски тешким временима, односно два велика пројекта која ће омогућити отварање значајног броја радних мјеста.

Вујичић је упознао министра управе и локалне самоуправе о Стратегији развоја општине до 2020. године и о плановима да током ове године, посредством обавезница општине буде откупљен туристички комплекс "Зрака" вриједан 50.000 КМ и отворено 30 радних мјеста.

"Током сусрета било је ријечи о пројекту који општина Трново жели да проведе у сарадњи са италијанском регијом Пијамонте, односно отварању ресторана изнад хотела Рајски до. За то имамо обезбијеђених 70.000 КМ", додао је Вујичић.

Начелник општине Калиновик Милена Комленовић упознала је Решићеву о тешкоћама у функционисању комуналног предузећа ове општине и изнијела планове за њиховопревазилажење.

Решићева је током састанка указала на јако добру сарадњу са начелником општине Калиновик.


 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.