• Регистрација
УПЛАЋЕНА ПОМОЋ ВЛАДЕ ОД 50.000 КМ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 08 фебруар 2012 17:01Влада Републике Српске уплатила је јутрос општини Калиновик 50.000 КМ као помоћ у борби против посљедица обилних сњежних падавина, потврдио је Срни министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић.

Шкрбић је, након данашње посјете Калиновику, гдје се састао са руководством општине и локалног Дома здравља, истакао да је организација ових установа била веома добра током сњежног невремена.

Он је нагласио да је дио Дома здравља ових дана претворен у стационар у којем је задржано неколико пацијената који би требало да буду пребачени у Фочу.

"Дом здравља у Калиновику ове године биће реконструисан, прије свега амбуланта породичне медицине и дио који се односи на интервенције", рекао је Шкрбић.

Шкрбић, који је и члан тима Владе за координацију и праћење стања у угроженим општинама, посјетио је данас и општину Трново гдје се састао са руководством ове локалне заједнице и Дома здравља.

"У овој ситуацији општина и становништво организовали су се веома добро и прије јучерашњег пробијања пута ослободили су све главне комуникације према битним установама", навео је Шкрбић.

Он је истакао да Дом здравља Трново ради у веома добрим условима, са стабилним гријањем, те да је након недавне реконструкције ситуација много боља.

Шкрбић је подсјетио да је Хеликоптерски сервис Републике Српске протеклих дана пребацио из Трнова неколико пацијената који је требало да дођу до Хемодијализног центра у Источном Сарајеву.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске посјетио је данас и Дом здравља у Источном Сарајеву, а јуче болницу Касиндо, те општине Пале, Соколац и Хан Пијесак.

 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.