• Регистрација
Помоћ најугроженијим општинама ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 14 фебруар 2012 21:02

Оно што премијер Џомбић и министри који заједно с њим претходна два дана обилазе најугроженије општине у источном дијелу РС посебно истичу јесте храброст, упорност и жеља руковаоца тешким машинама да повјерене задатке обаве на најбољи могући начин.
Такав утисак додатно учвршћује и директна спознаја о екстремно тешким условима на терену, коју поред огромних гомила снијега и сибирске хладноће, понегдје праћених орканском мећавом, карактерише и опасност од лавина и одрона на појединим магистралним и регионалним путним дионицама.
-Ови људи заслужују све похвале и ово што чине заиста представља прави подвиг, јер је ријеч о сложеном и тешком даноноћном раду у условима велике природне непогоде. Свједоци сте како све изгледа и када аутомобилом пролазите тек очишћеном саобраћајницом, па се лако може закључити и колико је напора потребно уложити да би се урадио овако захтјеван посао-каже за „Фокус“ премијер Џомбић.
Сходно изнесеном утиску, као својеврсно признање машинистима може се протумачити и често заустављање колоне аутомобила делегације Владе РС на дионицама гдје наилизи на тешку механизацију и руковаоце овим горостасима, гдје се у разговору из прве руке сазнају најпотребније информације, али и храбрим путарима на неки начин шаље директна порука подршке и указује на то колико се цијени њихов безрезерван труд.
Такав утисак стекли смо и на једном од пунктова на магистралном путу који од Трнова води ка Фочи и Калиновику, а то су нам потврдили и сами машинисти које је охрабрила и обрадовала кратка посјета премијера и делегације Владе РС.
-Радимо колико је год то потребно и иако је ситуација изузетно тешка радићемо истим темпом све док саобраћајнице не доведемо у жељено стање. Имамо довољно горива, у помоћ су нам стигле и колеге из Крајине и надамо се да ће на крају све бити у најбољем реду-рекао је шеф пункта „Србињепутева“ у Добром Пољу, Јовица Павловић, а затим и поручио да „великим словима запишемо да је премијер РС дошао међу групу радника, био с њима, поразговарао, попио пиће и улио им додатни морал за даљи рад.“
На крају, остаје јасан утисак да је циљ јединствен и да су његовом остваривању посвећени сви, од институција РС и општина, преко путара и структура цивилне заштите, па све до самих грађана који су изнова потврдили да знају да се суоче са потешкоћама и лично допринесу рјешавању проблема.
Битка са сњежном катастрофом, како посљедњу природну несрећу називају многи на истоку Српске, наставља се и наредних дана и мада су резултати на терену већ више него видљиви, још сви погледавају у небо и страхују од нових падавина, које се најављују већ у данима викенда.

aleksandar dzombic kalinovik (1)
ФОТО АЛБУМ
Последње ажурирано уторак, 14 фебруар 2012 22:00
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.