• Регистрација
У ИНФРАСТРУКТУРУ ПРЕКО ПОЛА МИЛИОНА КМ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 25 април 2012 14:07И послије екстремно тешке зиме у Калиновику настављају са капиталним улагањима

Иако је подручје Калиновика зимус задесило незапамћено невријеме, које је у знатној мјери испразнило и општинску касу, у овој општини не одустају од намјере да у току ове грађевинске сезоне реализују више капиталних пројеката  у области инфраструктуре, чија би укупна вриједност требало да премаши пола милиона КМ.
То је озбиљно издвајање за једну малу и изразито неразвијену општинску средину, посебно ако се има у виду чињеница да су само трошкови по основу зимске службе вишеструко пробили првобитно утврђени буџетски оквир, док су посљедице на терену наметнуле и потребу да се ураде одређени послови који донедавно нису били у првом плану.
Начелница ове општине, Милева Комленовић, каже за „Фокус“ да ће и поред свих проблема настојати да задрже позитиван развојни тренд у Калиновику и реализују велику већину планираних пројеката, гдје ће посебан акценат бити стављен на наставак реконструкције водоводног система, као и на реконструкцију улица, поправку и изградњу сеоских путева, те на санацију фасада на овдашњим стамбеним зградама.
-Срећа у овој својеврсној зимској несрећи која нас је задесила јесте чињеница да смо и лани, захваљујући реалном и опрезном планирању приходовне и расходовне стране буџета, остварили знатан суфицит у општинској каси, што нам је помогло и да, народски речено, колико-толико попегламо велике трошкове по основу зимске службе. Истовремено, у буџету су обезбјеђена средства у износу од преко 300. 000 КМ за капиталне пројекте, док на преостали износ рачунамо на основу договора са ЈПШ „Шуме РС“ о измирењу дуговања према нашем буџету, вјерујући да ће бити у потпуности и испоштован-каже Комленовићева.
Истиче да ће и ове године највише пажње посветити стварању услова за ново запошљавање, напомињући да би већ ових дана требало да буде ангажовано дванаест приправника, док неокрњена остаје и буџетска ставка намијењена подстицају запошљавања.
-У буџету је планирано 50. 000 КМ бесповратних средстава, која су на располагању послодавцима као подстицај за отварање нових радних мјеста и то је новац који ће бити искориштен искључиво за ту намјену-закључује Комленовићева.

Последње ажурирано среда, 25 април 2012 14:13
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.