• Регистрација
Меморијални карате турнир ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 06 јул 2012 11:53

karateturnir

Меморијални карате турнир посвећен каратисти и тренеру Петру Јововићу Бену, који је као официр и командант ВРС у 34. години погинуо у Отаџбинском рату, одржан je у недељу 01. 07. 2012. године у Калиновику, у фискултурној сали с  почетком у 10,00 сати.

Овогодишњи, 6. Меморијални карате турнир представља и почетак обиљежавања 20-огодишњице формирања 1. Калиновачке лаке пјешадијске бригаде ВРС, а Петар Јововић Бене је био међу првим командантима те бригаде.

Турнир се одржава сваке године у оквиру обиљежавања Дана општине Калиновик, као знак сјећања на великог човјека, спортисту, каратисту КК ,,Босна'', репрезентативца бивше Југославије, нашег тренера који је учинио да се име нашег малог Калиновика чује на свим просторима широм државе, гдје су каратисти КК ,,Зеленгора'' односили само побједе.

Петар Јововић Бене рањен је и заробљен 03. 08. 1992. године на локацији Лукавац на Трескавици, гдје је звјерски мучен и убијен. По мјесту његове погибије друга по важности успјешна акција ВРС, пробијање коридора преко Трнова и Рогоја и спајање са источном Херцеговином, названа је ,,Лукавац 93''. За заслуге у Отаџбинском рату одликован је Орденом ,,Молоша Обилића'' и Медаљом за храброст ,,Милана Тепића''.

Организатор турнира је општина Калиновик и Спортски савез, а ове године и Општинска борачка организација Калиновик, јер се турнир одржава у склопу обиљежавања двије деценије Калиновачке бригаде ВРС.

Последње ажурирано среда, 22 април 2015 10:38
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.