• Регистрација
ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 13 јул 2012 09:56

krsna slava

Служењем свете литургије и проласком литије кроз Калиновик данас је обиљежена крсна слава ове општине и Српске православне црквене општине Калиновик - Петровдан.Тим поводом данас је одржана и свечана сједница Скупштине општине на којој су резимирани резултати рада у протеклој години и додијељена признања и плакете заслужним предузећима и појединцима.

Плакета за подршку у вријеме санације посљедица елементарне непогоде, која је ову општину задесила у фебруару, додијељена је Републичкој управи Цивилне заштите и Хеликоптерском сервису Републике Српске.

Директору Завода за запошљавање Републике Српске Милку Чолаковићу додијељена је Плакета за помоћ и подршку у процесу реализације програма запошљавања приправника, док је новоотвореној фирми „Интер кал" Калиновик припало плакета за заслуге у процесу запошљавања људи са подручја општине.

Начелник општине Калиновик Милева Комленовић рекла је Срни да је период између двије крсне славе обиљежила изградња инфраструктурних пројеката, вишенамјенског игралишта и санација водоводне мреже.

Она је додала да се протекли период, упркос великој економској кризи, не може оцијенити као неуспјешан, јер је доста пројеката реализовано, а намјера је да тако буде и убудуће.

„У наредном периоду, сходно буџетским могућностима, примат ће бити на инфраструктурним пројектима и пројектима који значе нова радне мјеста, улагање у реални сектор и запошљавање", рекла је Комленовићева.

Према њеним ријечима, општина је у протеклом периоду уложила одређена средства у пословну зону с циљем унапређења технолошког процеса производње и прераде дрвета, чиме је омогућен континуитет уговора о раду у пиланском простору пословне зоне, који је купила општина Калиновик и организовала производњу у закупном односу, а закупац је запослио раднике и покренуо производњу.

Она је додала да је претходну годину обиљежио и завршетак три стамбене јединице за породице погинулих бораца, чиме је овај пројекат приведен крају.

У оквиру обиљежавање крсне славе општине, одржане су и Петровданске свечаности које су почеле 1. јула када је одржан Меморијални карате турнир „Петар Јововић Бене", 7. јула је обиљежено 20 година од формирања Калиновачке бригаде, а јуче су одржани Шести књижевни сусрети „Калиновачки поетски вијенац".

Овогодишње Петровданске свечаности у Калиновику биће затворене наступом фолклорних ансамбала вечерас у оквиру Петог Петровданског сабора фолклоре.

 

Последње ажурирано уторак, 17 јул 2012 08:02
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.