• Регистрација
Kinezi grade HE "Ulog" ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 19 септембар 2012 06:12

eft pano na ulogu he ulog

Jedna od vodećih svjetskih infrastrukturnih kompanija, kineski "Sinohidro" gradiće hidroelektranu "Ulog" na Neretvi.

Ovaj projekat u BiH razvija "EFT grupa", a ugovor između kompanija potpisan je u Pekingu, na marginama prvog samita "Sekretarijata za saradnju između Kine i zemalja sentralne i istočne Evrope". 

Vuk Hamović, predsjednik "EFT grupe", kaže da ukupna vrijednost potpisanog ugovora iznosi 44 miliona evra.

-"Sinohidro" će hidroelektranu "Ulog" izgraditi po sistemu ključ u ruke. Posle partnerstva sa kompanijom "Dongfang" na projektu termoelektrane "Stanari", zadovoljni smo što će još jedna renomirana kineska kompanija debitovati na evropskom tržištu radeći na jednom našem projektu - rekao je Hamović.

HE "Ulog" projektovana je kao protočna hidroelektrana kapaciteta 35 megavata. Gradi se u blizini mjesta Ulog, u opštini Kalinovik. Ukupna vrijednost projekta je oko 60 miliona evra i obuhvata, osim elektrane i pratećih objekata, i oko sedam kilometara novih, pristupnih puteva. HE "Ulog" trebala bi da bude na mreži početkom 2016. godine.

"Sinohidro" trenutno razvija infrastrukturne projekte u 55 zemalja svijeta, među kojima, su pored energetskih objekata, aerodromi i brze pruge. U 2010. godini ova kompanija imala je više od 25 milijardi dolara prihoda, a zapošljava više od 200.000 ljudi.

"EFT grupa" bavi se trgovinom i investicijama u energetskom sektoru, posebno u zapadnoj, srednjoj i jugoistočnoj evropi. Kroz trgovinu, ulaganja u nove energetske proizvodne pogone i izgradnju novih prenosnih kapaciteta EFT predvodi razvoj tržišta električne energije u jogoistočnoj Evropi.

Strateški cilj "EFT grupe" je da postane prvi veliki privatni proizvođač električne energije u regionu i da na taj način obezbjedi dugoročnu stabilnost svoje trgovinske operacije. Kompanija je već uspješno ostvarila više od 70 miliona investicija u BiH, koje se razvijaju u skladu sa direktivama EU o zaštiti životne sredine. U EFT-u takođe smatraju da ulaganja treba da stimulišu progres, rad i profit, kao i da pomognu stvaranje osnove za održivi razvoj lokalnih zajednica.

Последње ажурирано среда, 22 април 2015 10:36
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.