• Регистрација
ВЕЛИКИ ЗНАЧАЈ ХЕ "УЛОГ" ЗА ОПШТИНУ И ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 25 април 2013 19:37

 

КАЛИНОВИК, 25. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Управног одбора ЕФТ групе Вук Хамовић изјавио је данас у Калиновику да ће изградња хидроелектране "Улог" значајно утицати на развој ове локалне заједнице, а допринијеће и електроенергетској стабилности Републике Српске.Он је додао да је ЕФТ група заступљена и на изградњи термоелектране "Станари", што је много већи пројекат. 

"И Калиновик и Српска имаће вишеструке користи од изградње ХЕ `Улог`. Прво ће бити запослено око 350 радника на изградњи бране, а потом ће на њеном одржавању и редовном раду бити ангажавона 20 стручних и оспособљених лица", рекао је Хамовић новинарима. 

Он је навео да ће радови убрзо почети, а да се завршетак изградње ХЕ "Улог" очекује крајем 2016. или почетком 2017. године. 

ЕФТ је до сада у овај пројекат уложио више од 17 милиона КМ. 

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић уручила је данас у Калиновику предузећу "ЕФT" одобрење за грађење хидроелектране "Улог", пројекта вриједног више од 120 милиона КМ. 

Пројекат хидроелектране "Улог" предвиђа изградњу проточне хидроелектране, производне снаге 35 мегавата, с просјечном годишњом производњом електричне енергије од 85.000 мегават-часова. 

Све досадашње послове, који се односе на истражне радове, израду цјелокупне техничке документације, снабдијевање градилишта електричном енергијом, као и изградњу седам километара приступних и локалних путева, углавном су извела домаћа предузећа и домаће консултантске куће. 

Изградња главних објеката хидроелектране "Улог" повјерена је кинеској компанији "Синохидро", једној од највећих свјетских инфраструктурних компанија, која реализује пројекте у 55 земаља. /крај/об/мђ /фото/

 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.