• Регистрација
Ђорђу Сладоју и Милици Бакрач награда „Марко Миљанов“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 30 април 2013 17:35


Жири за додјељивање књижевне награде „Марко Миљанов" за 2013. годину, у саставу, предсједник професор др Драган Копривица, иначе прошлогодишњи лауреат ове награде, и чланови, Илија Лакушић, предсједник Удружења књижевника Црне Горе (УКЦГ), и Владо Поповић, једногласно је одлучио да традиционална годишња награда УКЦГ овога пута буде равноправно додијељена Ђорђу Сладоју и Милици Бакрач.

Ђорђо Сладоје је ову угледну књижњвну награду добио за књигу поезије „Златне олупине" (2012), у издању Српске књижевне задруге. Рођен је 1954. године у Клињи код Улога у Горњој Херцеговини, општина Калиновик, а студије социологије завршио је у Сарајеву.

До сада је објавио двадесетак књига и лауреат је више књижевних признања, међу којима су и Дућићева награда, Шантићева награда, те награде „Бранко Ћопић", „Ристо Ратковић", „Скендер Куленовић", „Лаза Костић", те многе друге...

Милица Бакрач, млада Никшићанка рођена 1977. године, награђена је за надахнуту књигу љубавне поезије „Жена", у издању Издавачког центра Матице српске-Друштва чланова у Црној Гори.

Иначе, награда „Марко Миљанов" биће уручена овогодишњим лауреатима 8. маја у Медуну, а приликом уручивања овог признања, као млади представник предузећа „Царине", Владо Чедов Поповић, добитницима ће уручити и новчани износ од по хиљаду еура.

Овогодишње додјељивање награде је истовремено и најава интернационализације овог признања од сљедеће године, а односиће се на много већи културни простор, територију бивше Југославије и шире...

*пренесено из црногорске дневне штампе*

 

Последње ажурирано уторак, 30 април 2013 17:38
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.