• Регистрација
Позив на Дане Херцеговине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 18 јун 2013 14:35


Дани Херцеговине је назив конференције која ће се по први пут организовати у августу (15-18) 2013. Домаћини и носиоци иницијативе за покретање и организовање Конференције су општине из Источне Херцеговине и Подриња (Билећа, Берковићи, Чајниче, Фоча, Гацко, Источни Мостар, Калиновник, Љубиње, Невесиње, Ново Горажде, Рогатица, Рудо, Требиње и Вишеград).

Овим путем позивамо све заинтересоване да узму своје учешће на предстојећој Конференцији која представља прво и највеће окупљања Херцеговаца на једном мјесту, како оних који у њој живе, тако и Херцеговаца у дијаспори.
Циљ Конференције јесте годишње окупљање свих оних који воле Херцеговину и оних који у њој виде могућност за пословне активности и сигурно инвестирање кроз разне врсте партнерства и индивидуалног улагања. Конференција Дани Херцеговине, је двојног карактера - развојног и забавног, приступ који ће креирати културу отвореног дијалога међу учесницима, а у циљу постицања комуникације и стварања предуслова за реално сагледавање свих развојних могућности.

Ултимативни циљ Конференције је развој и оживљавање овог дијела Републике Српске који обилује неискориштеним потенцијалима очитованим у јединственим природним ресурсима, повољним климатским карактеристикама и еколошки чистом простору, те богатој културној баштини и вијековима-дугој традицији. Источна Херцеговина уз регију Подриња (дио Старе Хецеговине) је упркос овим потенцијалима дошла на само дно по развијености у Републици Српској, те је неопходно подстаћи активан ангажман Херцеговаца који у њој живе, али и Херцеговаца у дијаспори, како би ови простори постали мјесто квалитетног живота и повратка, а не континуираног исељавања.
Мјеста одржавања кључних догађаја Конференције су Требиње и Вишеград, док су у осталим мјестима планирани мањи догађаји и организоване посјете, а у складу са интересовањима учесника.
Све додатне информације, пријаву за учешће и контакте у вези са Конференцијом се могу пронаћи на wеб страници 

www.danihercegovine.org

Последње ажурирано среда, 19 јун 2013 13:10
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.