• Регистрација
ПОБРАТИМЉЕНЕ ОПШТИНЕ СА КОСМЕТА И ИЗ СРПСКЕ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 28 јун 2013 07:14

Општине Калиновик, Мркоњић Град и Петрово из Републике Српске побратимиле су се данас у Звечану са општином Зубин Поток.
Са Звечаном су се побратимиле општине Билећа и Гацко, док се са Косовском Митровицом побратимио Мали Зворник из Србије.
Данашњој свечаности братимљења општина у Звечану присуствувао је и директор канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин, који је изразио посебну захвалност браћи из Републике Српске што су дошли на Косово и Метохију да подијеле муку са српским народом и још више учврсте братске везе.
Вулин је рекао да ко год је боравио на Космету и ту поломио хљеб са локалним становништвом, постао је много бољи човјек.
"Хвала вам. Ви сте овде дошли да још једном покажете да подржавате сународнике на Космету, да се исплачете, запевате заједно са њима да ови људи осјете да нису сами", рекао је Вулин гостима из Републике Српске.
Алудирајући на датум за почетак преговора о придруживању ЕУ, Вулин је указао да нема тог датума због кога ће Србија признати независно Косово.
"Урадили смо све што смо могли и смели да урадимо. Желим да кажем да смо ми храбри и стрпљиви, али да нико од нас није толико храбар да би признао независно Косово. Нећемо признати независно Косово", истакао је Вулин.
Вулин би са гостима из Републике Српске требало ујутро да присуствује Видовданској литургији у манастиру Грачаница, а потом и парастосу на Газиместану, који ће служити Његова светост патријарх српски Иринеј са арихијерејима. 

 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.