• Регистрација
Одржан 6. Петровдански сабор фолклора „Калиновик 2013“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 15 јул 2013 11:58ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ ОДУШЕВИЛИ ПУБЛИКУ

Традиционални, шести по реду Петровдански сабор фолклора „Калиновик 2013", који је одржан у оквиру свечаности којима је обиљежена крсна слава ове општине, окупио је око двије стотине учесника, који су игром и пјесмом одушевили бројну публику.

Осим домаћина, чланова КУД „Загорје", Калиновчанима су се на овогодишњој смотри представили и чланови КУД „Драинац" из Блаца у Србији, КУД „Свети Ђорђе" из Новог Горажда, КУД „Божо Короман Манга" из Подграба надомак Пала, као и изворне пјевачке групе „Јахорина" из Источног Старог Града и калиновачке фолклорне дружине.

Сабор је отворила начелница Калиновика Милева Комленовић, која је, поздрављајући учеснике, истакла да је поносна што ово мјесто има једну овакву манифестацију која је из године у годину све квалитетнија и посјећенија.

-Изузетно сам задовољн

а радом КУД „Загорје" које је понос Калиновика и друштво које и кроз организацију ове већ традиционалне манифестације потврђује да предан рад увијек доноси резултате. Гостима желим угодан боравак у нашем Калиновику и захваљујем им се што су дошли да увеличају наш празник, а свима нама преостаје да уживамо у сплету игара, у овим предивним народним ношњама и звуку изворне пјесме-поручила је Милева Комленовић отварајући престижну културну манифестацију.

Бројни посјетиоци, којих је, по процјенама, било и до хиљаду и по, што је импозантна бројка за мјесто попут Калиновика, уживали су у кореографијама из Врања, Пчињског округа, играма из Пирота и доњег Полимља, као и сплету игара из Србије и Босне, док нису изостали ни звуци грлене изворне пјесме наших крајева.

Публика је, показале су то реакције, била изузетно задовољна, а исто то се може рећи и за домаћине, представнике КУД „Загорје", који нису крили срећу због још једне успјешно организоване смотре фолклора у Калиновику.


-Нисмо ни сумњали да ће све бити одлично, али тек када видимо задовољну публику и наше задовољство је потпуно. Драго ми је што смо и овога пута потврдили да и ми из такозваних малих општина можемо организовати врхунске манифестације-рекао је предсједник КУД „Загорје" и кореограф калиновачке фолклорне дружине Зоран Ћеранић.

Задовољан је био и предсједник Управног одбора овог Друштва Гордан Тепавчевић, који успјех манифестације проналази у двије основне чињенице.

-Одушевљена публика и похвале које су нам упутили наши гости довољан су разлог да кажемо како смо и овог пута успјели да организујемо престижан културни догађај у нашем Калиновику-оцијенио је Тепавчевић.

 

 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.