• Регистрација
ЈУНАЧКИ БРАНИЛИ ОТАЏБИНУ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 15 јул 2013 13:52

Обиљежена 21. годишњица формирања Прве калиновачке лаке пјешадијске бригаде Војске Републике Српске

ЈУНАЧКИ БРАНИЛИ ОТАЏБИНУ

У присуству челних људи Општине Калиновик, одборника Скупштине општине, породица погинулих српских бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца Војске Републике Српске (ВРС), те представника Борачке организације Калиновика, Гацка и Пала, као и представника Трећег пјешадијског пука „Република Српска" и поштовалаца праведне борбе српског народа у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, у недјељу, 14. јула, обиљежена је 21. годишњица формирања Прве калиновачке лаке пјешадијске бригаде ВРС.

У овдашњем храму светих апостола Петра и Павла служени су света литургија и парастос погинулим борцима бригаде, а затим је уприличена и посјета Спомен-соби, гдје је положено цвијеће и у молитвеној тишини још једном одата почаст јунацима који су уградили животе у темеље Републике Српске.

Обраћајући се скупу, начелница Калиновика Милева Комленовић истакла је велики значај који је у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске имала Прва калиновачка лака пјешадијска бригада.

-Наша дужност и људска обавеза је да памтимо јунаштво наших бораца који су положили животе да бисмо ми данас слободно живјели у нашој Републици Српској. Такође, на нама је и одговорност да у миру сачувамо оно што је херојском борбом стечено. Можемо бити поносни на припаднике Прве калиновачке лаке пјешадијске бригаде и све што су учинили како би били одбрањени ови наши простори, али и подручја широм нам отаџбине Републике Српске која су бранили и одбранили наши јунаци-казале је Милева Комленовић.

С посебним поштовањем обратила се окупљеним члановима породица погинулих српских бораца, поручивши да ће Општина Калиновик увијек настојати да им буде на услузи.

-Увијек можете рачунати на пуну подршку Општине Калиновик-поручила је она.

Захвалност присутнима што су својим доласком увеличали обиљежавање Дана бригаде упутио је и предсједник Борачке организације Калиновика Радослав Аврам, а скуп је поздравио и предсједник Борачке организације Пала Михајло Парађина, који је поручио да је добро што се његује традиција Одбрамбено-отаџбинског рата РС и обиљежавају овакви јубилеји, те посебно апеловао да се још истрајније ради на побољшању стандарда и пуног остваривања права породица погинулих бораца, ратних инвалида и демобилисаних бораца ВРС.

 

 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.