• Регистрација
ОТВОРЕН ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 13 мај 2014 18:20

Министар Богданић боравио у Калиновику

 

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, са сарадницима, присуствовао је отварању Центра за социјални рад у Општини Калиновик.

-Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске подржало је отварање Центра за социјални рад у Калиновику обезбиједивши средства за санацију и адаптацију дијела објекта општине у коме је нови Центар смјештен, те за набавку канцеларијског намјештаја и рачунарске опреме. Осим ових средстава, која су била неопходна да би Центар био оперативан у техничком и функционалном смислу, ресорно министарство ће издвојити и додатна средства за ангажовање једног младог приправника социјалне струке на период од годину дана, који ће своје прво радно искуство стећи управо у овој установи-рекао је министар Богданић.

Министар Богданић је оцијенио да су отварањем Центра за социјални рад у Калиновику становници ове општине добили установу у којој ће сада лакше моћи остварити сва права из области социјалне, породичне и дјечије заштите.

Осим Центра за социјални рад у Калиновику, ресорно министарство у Влади Републике Српске подржало је и отварање још четири овакве установе и то у општинама Рибник, Вукосавље, Хан Пијесак и Доњи Жабар. Укупна улагања по овом основу износе око 500. 000 КМ, а обезбијеђена су из пројекта "Подршка мрежама социјалне сигурности и запошљавању", финансираног из кредита Свјетске банке, уз суфинансирање Владе Републике Српске.

Министар Богданић посјетио је и Дом здравља "Свети Лука" у Калиновику, те потписao уговор са ЈКП "Рад", по пројекту извођења јавних радова, кроз који ће на одређено вријеме бити запослено тринаест радника из социјално осјетљиве категорије становништва.  

 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.