• Регистрација
ПРИВРЕМЕНИ АНГАЖМАН ЗА 14 РАДНИКА ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
недеља, 06 јул 2014 11:07У Калиновику у току реализација пројекта јавних радова

У Калиновику се већ мјесец дана реализује пројекат јавних радова, кроз који је привремено запослено четранест радника из социјално осјетљиве категорије становништва са подручја ове општине.

Иначе, пројекат јавних радова, чија укупна вриједност унеколико премашује 53 хиљаде марака, реализује се на основу уговора Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Јавног комуналног предузећа „Рад“ из Калиновика, који је приликом недавне посјете овој општини потписао и озваничио и ресорни министар у републичкој Влади, Драган Богданић.

-У сарадњи са Заводом за запошљавање Републике Српске сачинили смо списак радника који ће бити привремено запослени кроз овај пројекат, при чему смо водили рачуна о томе да буду ангажована лица из социјално осјетљиве категорије становништва, која се већ дуже вријеме воде у евиденцији незапослених и припадају такозваној тешко запошљивој циљној групи. Сходно томе, тринаест радника је запослено на рок од три мјесеца, док је једно лице  ангажовано на период од 60 дана-каже начелник Општине Калиновик, Милева Комленовић, оцјењујући да је ријеч о корисном и пројекту који ће колико-толико поправити материјално стање људи који су њиме обухваћени, а који већ  дуже вријеме нису имали прилику да раде и зараде свој лични доходак.

У том контексту, истиче да је уговором дефинисано да сваки ангажовани радник прими мјесечну нето плату у износу од 400 марака, на коју треба додати и износ припадајућих доприноса који ће им правовремено бити уплаћени.

-С обзиром на то да је реализација пројекта започела прије нешто више од мјесец дана, радници су већ добили и прву плату, а Општина Калиновик ће и у наредном периоду повести бригу о томе да пројекат буде реализован у потпуности и на начин како је то предвиђено уговором, те и убудуће настојати да кроз овакве и сличне програме ствара услове да људи раде, па макар и на одређено вријеме. То је значајно за лица са евиденције незапослених, али и за Калиновик, који као изразито неразвијена општина сваки посао и отворено радно мјесто доживљава као помак и успјех-оцјењује Комленовићева.

Према одредбама уговора у вези са пројектом јавних радова, ЈКП „Рад“ из Калиновика преузело је обавезу да у року од три мјесеца буду извршени послови на изградњи и уређењу прилазних пјешачких стаза у непосредној близини овдашњих образовних установа, као и да се уреде зелене површине уоко школа и у урбаном општинском језгру.          

 

 

 

 

 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.