• Регистрација
У КАЛИНОВИКУ ПРЕЗЕНТОВАН ПРОЈЕКАТ „БЕЗБЈЕДНА ЗАЈЕДНИЦА“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 02 септембар 2014 09:39У Калиновику је данас, у организацији НАТО Штаба у Сарајеву,  презентован пројекат „Безбједна заједница“, чији је циљ унапређење сарадње између војне и локалне полиције и обједињавање свих ресурса за помоћ грађанима у ванредним приликама.

„Циљ пројекта је и приближавање улоге, активности, визије, мисије и циљева НАТО-а у БиХ војној и локалној полицији, али и цијелом становништву БиХ, путем изградње координационих капацитета, односно система редовних контаката, размјене искустава, те одржавања састанака посвећених правилном развоју војних и локалних полицијских снага“, рекао је замјеник команданта НАТО Штаба у Сарајеву бригадир Оле Асбјорн Фауске.

Према његовим ријечима, значај овог пројекта огледа се и у информисању јавности о питањима безбједности на локалном нивоу и наглашавање важности испуњавања   услова БиХ за укључење у НАТО.

„Једном ријечју, реализација овог пројекта је од вишеструког друштвеног значаја“, констатовао је Фауске.

Он је нагласио да је током свих заједничких акција неопходно поштовати процедуре и законске оквире.

Фауске је додао да је у току реализација другог дијела пројекта, након што је први дио успјешно реализован у 25 полицијских станица и центара безбједности и касарни у БиХ.

Током другог дијела представници НАТО-а посјетиће још 51 локацију широм БиХ.

Домаћин презентације командир Полицијске станице  Калиновик Љубо Тодовић пожелио је добродошлицу представнцима НАТО-а, истичући да су дошли у „град мира и вриједних људи“.

У име својих колега он је потврдио спремност на сарадњу са НАТО-ом у ојвиру пројекта „Безбједна заједница“.

„Ми смо свјесни користи коју нам у наредном периоду може донијети реализација овог пројекта, мада и досадашњу сарадњу у овом формату цијеним као веома добру и обострано корисну“, истакао је Тодовић.

 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.