• Регистрација
ПЈЕСМОМ,ИГРОМ У СУСРЕТ ЗАВИЧАЈУ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 13 јул 2015 10:44

alt

Свечаним дефилеом учесника културно умјетничких друштава и ревијалним концертом отпочео је осми сабор фолклора у Калиновику.

Чланови Културно-умјетничког друштва Загорје из Калиновика домаћини ове културне манифестације угостили су чланове културно-умјетничких друштава широм Србије и Републике Српске који су својим присуством увеличали славу града.

„Петровдански сабор фолклора је драгуљ петровданских свечаности,фолклор је душа једног народа и једне културе а велику захвалност осјећамо према нашим гостима који са радошћу прихвате наш позив“-овим ријечима начелница општине Милева Комленовић обратила се свим присутним и свечано отворила још један у низу Петровдански сабор фолклора.

„Мени је заиста част да се у нашем мјесту велики број дјеце бави фолклором који их учи правим вриједностима“-додала је Комленовићева.

alt

У оквиру обиљежавања крсне славе општине Калиновик сваке године окупља се све већи број посјетилаца који желе да уживају у љепоти обичаја српскога народа, пјесме, игре и у свему ономе по чеми се разликујемо а опет по ономе што нас спаја.

Основни циљ и јесте да се покаже јединство, умијеће, знање и сачува идентитет једнога народа.

Због тога овај сабор има велики значај и игра битну улогу међу људима у региону а и шире, и показује сву разноликост култура које се међусобно преплићу.

Организатори ни овога пута нису крили задовољство, према њиховим ријечима не смијемо отргнути од заборава оно што су нам други оставили.

Ови млади људи још једном су показали да је спој културе и традиције потврда опстанка, дужни смо их чувати, његовати и преносити на млађе генерације.

alt

alt

 

 

 

Последње ажурирано петак, 21 август 2015 21:36
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.