• Регистрација
ОБИЉЕЖЕНА СЛАВА ХРАМА И ОПШТИНЕ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 14 јул 2015 10:21

Светом литургијом у храму светог Петра и Павла, свечаном литијом кроз град, обиљежена је још једна слава општине Калиновик,Петровдан.

Након ломљења славскога колача услиједила је и свечана Сједница Скупштине којој су присуствовали представници сусједних општина и републичких институција.

Одлуком Скупштине општине Калиновик поводом Крсне славе додијељена су општинска признања и награде заслужним појединцима, привредним друштвима, удружењима грађана и невладиним организацијама.

 

 

Свечаном повељом одликован је велики пјесник Рајко П. Ного који је наш крај на велика врата увео у књижевност, а припомогао да ,,Калиновачки поетски вијенац" добије значај и ширину.

Награде и признања уручена су и најуспјешнијим студентима, основцима и средњошколцима за изузетне резултате постигнуте у току школовања, као и онима који су својим трудом, радом, хуманошћу допринијели у развоју културе и туризма.

И овога пута нису изостали сви они који су својим несебичним радом и ангажовањем дали изузетан допринос у организовању, опремању и јачању ове општине.

Полагањем цвијећа у спомен соби одата је почаст и свим палим борцима војске Републике Српске који су према ријечима присутних своје животе дали и уградили у темеље ове државе и које не смијемо заборавити.

„Ово је обичај који је дубоко укоријењен у нашој традицији, на овај начин исказујемо поштовање према нашим прецима и будућим генерацијама у аманет оствљамо примјер јединства, слоге и разумијевања“-биле су ријечи предсједника Скупштине општине Калиновик Ђорђа Сладоја.

Начелница општине Милева Комленовић додала је да петровданске свечаности почињу дружењем са светковином стиха, настављају са свечаном литијом, да би дошли до ломљења славскога колача како то и налажу стари обичаји. 

Присутнима се обратио и замјеник начелника општине Калиновик Радомир Сладоје који је истакао да треба заједно да учествујемо у градњи бољег и љепшег Калиновика, мјеста које ће бити понос не само наше регије већ и наше републике. 

И ове године као и претходних слава града и храма обиљежена је уз највеће духовне и културне почасти  у присуству великог броја грађана. 

 

 

 

Последње ажурирано петак, 21 август 2015 22:07
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.