• Регистрација
"ПЕТРОВДАНСКИ ВИЈЕНАЦ“ РАДОМИРУ УЉАРЕВИЋУ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 15 јул 2015 11:09

Радомир Уљаревић, пјесник из Црне Горе добитник је овогодишње српске књижевне  награде „Петровдански вијенац“ за његово најновије дјело под називом „Школа одучавања“.

Награда овогодишњем лауреату која се састоји од вијенца, повење и новчаног износа додијељена је у Калиновику у склопу књижевног сусрета под називом „Калиновачки поетски вијенац“.

 Стручни жири на челу са проф.др Јованом  Делићем  једногласном одлуком одлучио је да награда припадне баш овоме писцу, јер према њиховим ријечима награда иде само онима који су најбољи међу најбољима и који је увијек оправдају.

 Писац Уљаревић је истакао да му је част добити награду баш у овоме мјесту из кога су изњедрила многа позната имена и у мјесту у коме су рођена два велика писца попут Ђорђа Сладоја и Рајка П. Нога, најбољи пјесници које је Србија икада дала.

 „Ова награда не припада лично мени, ова награда припада поезији у којој и јесте смисао живота“-додао је Уљаревић.

 На поетској вечери која је одржана у част награђеног говорили су Јован Делић, Ранко Поповић, Рајко П. Ного, Ђорђо Сладоје, Верољуб Вукашиновић, Бранко Летић, Недељко Вукашиновић и Зоран Костић.

 Ова позната имена српске књижевности  истакла су да је „Школа одучавања“ књига у којој је представљен сусрет са питањима  модерних временa  и преиспитивање колективних и индивидуалних изазова, у њој се трага за смислом свакодневне егзистенције у коме се препознаје и обредни карактер. 

Девети књижевни сусрети затворену су завршним ријечима начелнице општине Милеве Комленовић која се присутним гостима захвалила на оваквој вечери у којој су сви уживала и додала  да овакве манифестације заиста заслужују велику посјећеност  а губе само они који нису  ту.

Последње ажурирано петак, 21 август 2015 22:20
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.