• Регистрација
ИМПРЕСИОНИРАНИ ЖИВОПИСНОМ ПРИРОДОМ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 20 јул 2015 11:23

alt

Прошлогодишњи боравак на Зеленгори и очигледна одушевљеност природним љепотама овог дијела Републике Српске, опредијелили су екипу филма „На млијечном путу“, предвођену режисером Емиром Кустурицом и славном италијанском глумицом Моником Белучи, да се врате у ове крајеве и нове кадрове снимају на ширем локалитету калиновачког села Обаљ.

Нашег режисера и актере његовог новог умјетничког остварења посјетило је и руководство општине Калиновик, које је, попут правих домаћина, угостило филмску дружину и потрудило се да лијепо поподне на обронцима једне од најљепших планина на Балкану учини још љепшим и пријатнијим.

Почаствовани смо што смо у прилици да угостимо велика имена свјетског филма и поносни на чињеницу да је подручје наше општине својеврстан магнет за умјетничко око великог режисера какав је несумњиво Емир Кустурица. То свакако импонује, а боравак екипе филма „На млијечном путу“ у нашем крају нас вишеструко радује, јер не треба занемарити ни то да ће кадрови у овом остварењу, снимљени на подручју општине Калиновик, представљати значајну афирмацију природних љепота овог краја и наших туристичких потенцијала-поручила је начелник општине Калиновик, Милева Комленовић, не заборавивши напоменути глобалну димензију којом је обиљежен цјелокупан Кустуричин стваралачки опус.

Ни прослављени режисер и славна италијанска глумица нису крили своју импресионираност живописном природом која их окружује, па су заједнички оцијенили како је више него пријатно боравити и радити у таквом амбијенту.

Овако инспиративне предјеле тешко је наћи и ми смо заиста презадовољни што ће у филм бити уврштени и кадрови које ових дана снимамо на подручју општине Калиновик-са нескривеним одушевљењем су потврдили чланови филмске екипе.  

alt

 

 

Последње ажурирано уторак, 21 јул 2015 07:56
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.