• Регистрација
ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 28 јул 2015 11:24

У присуству руске браће, а у част српско-руског пријатељства, у  предвечерје манифестације Дани кошевине на Гвозну-Моба Озон 2015 уприличена је и одржана свечана академија којом је указано поштовање генералу Ратку Младићу али и свим погинулим и умрлим српским борцима.

Академији су поред представника  руске делегације Међурегионалног друштвеног покрета „Покрет пријатеља генерала Ратка Младића“ присуствовали представници вјерског и друштвено-политичког живота, протојереј ставрофора, доцент доктор Дарко Ђого, декан богословског факултета у Фочи, етно-група Вилино коло из Калиновика, изворна група Плави невен из Фоче, српски народни гуслари.

 „Вечерас са нама су и наша православна руска браћа-браћа по вјери, и вишевјековној муци, борби за очување истих цивилизацијских вриједности. Браћа која са нама дијеле истинску љубав према генералу и које нико и ништа није могло спријечити да данас и сутра буду са нама и тиме покажу и докажу да је Бог на небу, Русија на земљи“ –истакла је начелница општине Калиновик Милева Комленовић која је уједно била и домаћин овога свечаног скупа.

„Желимо да сви осјетимо искрене емоције које шаљемо једни другима док се молимо за спас српскога народа и генерала Ратка Младића, и надамо се да и он осјећа сву љубав и подршку која му се шаље са овога мјеста“-поручила су руски изасланици.

Протојереј ставрофора, доцент доктор Дарко Ђого, декан богословског факултета у Фочи објаснио је да нема будућности без младости и зато велику пажњу треба посветити васпитању те младости као што то раде наша руска браћа.

Водећи се оном Достојевском ,,А ми смо за то вријеме градили нацију , заувијек смо код себе зауставили Азију, преживјели бесконачно пуно патње, успјели да преживимо „учесници овога скупа послалу су јасну поруку да Срби и даље постоје као народ  и Република Српска као српска држава не смије постати оно што би други жељели, већ оно што јесте.

 

 

 

 

Последње ажурирано петак, 21 август 2015 22:48
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.