• Регистрација
ОСНОВЦИМА УРУЧЕНИ УЏБЕНИЦИ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 19 октобар 2015 08:31

Поводом почетка нове школске године, начелница општине Калиновик Милева Комленовић у сарадњи са oсновном школом Љутица Богдан из Калиновика уручила је уџбенике ученицима од трећег до седмог разреда.

Подијељено је укупно 118 недостајућих уџбеника за деветнаестеро дјеце из категорије вишечланих породица, дјеци без једног родитеља и дјеци из породица слабијег материјалног стања.

„ Овом активношћу желимо да  подстакнемо све људе добре воље да пруже помоћ породицама слабијег материјалног стања, помогнемо школама, родитељима, ђацима, како би им уљепшали школске дане а школовање учинили што интересантнијим“- истакла је начелница општине Калиновик Милева Комленовић.

Комленовићева је додала да општина као локална власт настоји и има обавезу да помогне дјеци, школству, олакша им колико је то у њиховој могућности, а један од начина је и пружање ове симболичне помоћи.

Основци нису крили задовољство, истакли су да им је ова помоћ добродошла, сада када су њихови уџбеници комплетни моћи ће лакше да прате наставу и учествују у њој.

Ова активност спроводи се сваке године како би се остварила једнака  права  и могућности у образовању, a jедан од основних циљева јесте да се обезбиједе сви предуслови  како би дјеца одрастала уз адекватну едукацију и у најбољим условима.

Последње ажурирано понедељак, 19 октобар 2015 19:54
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.