• Регистрација
УСПЈЕШНО РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ "РЕКОНСТРУКЦИЈА И САНАЦИЈА ДОВОДНОГ ЦЈЕВОВОДА ВОДОВОДА ВРХОВИНА " ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 30 октобар 2015 12:34

alt

КАЛИНОВИК, 19.10.2015. године- На подручју општине Калиновик реализован је Пројекат у оквиру " Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног  развоја у РС ", која је једна од осам општина којима су додијељена бесповратна средства из Финансијског механизма.

Кроз пројекат " Реконструкција и санација доводног цјевовода водовода Врховина" реконструисан је и саниран доводни цјевовод на водоводу Врховина у укупној дужини од 12.115,30 метара, гдје су дотрајале и испуцале цијеви измијењене у дужини од 1.826 метара. Урађена је и потребна реконструкција шахтова, муљних вентила, затварача, прикључака, а тиме је омогућено редовно и квалитетно снабдијевање становништва водом. Такође обезбијеђена су 4 радна мјеста у оквиру новоформираног предузећа ЈКП "Рад" доо Калиновик, коме је постојећи водовод додијељен на коришћење и одржавање и које врши наплату постојеће услуге.

Укупна вриједност пројекта је 297.900 км, од којих је општина Калиновик учествовала са 200.220 км, а средства из Финансијског механизма износе 97.680.

Финансијски механизам је успостављен како би пружио подршку реализацији приоритета утврђеним стратегијама развоја јединица локалне самоуправе и на тај начин допринио јачању јавних услуга и руралног развоја у Републици Српској.

Ова активност се проводи у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја ( ILDP), који представља заједничку иницијативу Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација (UNDP) и Босне и Херецеговине. Укупно расположива средства Финансијског механизма у 2004. години износила су 520.000 USD, од чега је 400.000 USD обезбиједила Влада Швајцарске путем ILDP-а, а 120.000 USD Влада Републике Српске путем Министарства финансија Републике Српске.

Финансијским механизмом оперативно управља Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБРС).

Задовољство успјешном реализацијом пројекта учесници пројекта подијелили су у присуству медија у згради општине Калиновик,а потом обиласком локације.

 alt

 

Последње ажурирано недеља, 01 новембар 2015 22:23
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.