• Регистрација
ЗДРАВА ПОРОДИЦА ТЕМЕЉ НАПРЕТКА ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 13 новембар 2015 11:36

У Народној библиотеци „Јован Дучић" у Калиновику промовисана је књига „Куда иде наша омладина", аутора Биљане Спасић, истакнутог српског економисте и демографа, жене која предано, списатељским радом и низом јавних трибина и предавања, упозорава нашу јавност на све израженију појаву „бијеле куге" и кризе савремене породице, те њене озбиљне посљедице које погубно дјелују на наш друштвени развој.

Такође, она студиозно указује и на изазове са којима се у свом одрастању суочавају млађи нараштаји, не либећи се да констатује како погрешно поредани приоритети, који на јавној и медијској сцени незаслужено заузимају велики простор, често производе нежељене ефекте и афирмишу савремене пороке који спутавају младе да израсту у здраве и стамене личности, које би касније градиле и здраве породице, те на крају здраво друштво.

-Само је један пут животни на који човек може ступити идући ка свом циљу. Ако то није пут живота, онда то свакако мора бити пут смрти, а на један или на други човек ступа од детињства. Почетна станица на том путу је породица, а пошто видимо у каквом свету живимо, крајње је време да се и запитамо куда идемо?! Зато, последњи је тренутак да све снаге ставимо у службу оздрављења породице и њеног јачања, јер она је својеврстан темељ и без здраве породице нема ни здраве личности, а самим тим ни здравог друштва-поручила је, између осталог, Биљана Спасић, која је поменула и велику одговорност медија и потребу да, умјесто креирања разноразних погубних садржаја попут ријалити програма, своју стваралачку енергију усмјере на стварање услова да се питања популационе политике третирају и обрађују као питања од посебног друштвеног, националног и државног интереса.

Промоцији су присуствовали и калиновачки гимназијалци и старији основци, којима је начелник општине Милева Комленовић поклонила по књигу Биљане Спасић, у увјерењу да ће им бити од велике користи и послужити као својеврстан приручник како да одговоре на све изазове које носе пороци модерног свијета.

-У сваком случају, била је ово изузетна прилика да од врсног стручњака какав је Биљана Спасић, чија је књига „Зашто Срби нестају" штампана у петнаестак издања, из прве руке чују шта је то што би требало радити на пољу популационе политике и оздрављења породице као стуба нашег друштва-рекла је Комленовићева.

 

Последње ажурирано недеља, 15 новембар 2015 21:20
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.