• Регистрација
ОКУПЉЕНИ ОКО ПЛАМЕНА ЉУБАВИ ПРЕМА БОГУ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 25 фебруар 2016 23:26

Калиновчани традиционално, у саборности обиљежили Бадњи дан

ОКУПЉЕНИ ОКО ПЛАМЕНА ЉУБАВИ ПРЕМА БОГУ


Општина Калиновик и овдашња Црквена општина и ове године су организовали традиционално окупљање мјештана и заједничко обиљежавање Бадњег дана, у молитвеном озрачју и прелијепом амбијенту какав сам по себи доноси дочек најрадоснијег хришћанског празника-Божића.

Послије вечерњег богослужења у цркви Светих апостола Петра и Павла, освештани бадњаци су наложени у порти храма, а становници Калиновика окупљени око пламена љубави према врлини и највећем добру-према Богу, и овог пута су показали да их краси саборност и да знају да његују традицију и обичаје српског православног народа.

-Једна од најважнијих порука нашег најрадоснијег празника и јесте да будемо уз своје ближње, родбину, пријатеље и комшије, да будемо увијек добри и бољи од времена у којем живимо. Знамо и истински вјерујемо да је Христос она свјетлост која нам освјетљава животе, па смо се и окупили овдје да заједно, у молитви и радости, дочекамо празник Његовог рођења-поручила је начелник Општине Калиновик Милева Комленовић, пожеливши својим суграђанима да у миру, срећи и весељу прославе Божић.

Да расположење буде баш у духу најрадоснијег празника какав је Божић, побринули су се и чланови калиновачког КУД „Загорје“, наступале су и изворне пјевачке групе, а није изостао ни величанствен ватромет, као ни пригодно послужење.

 

Последње ажурирано недеља, 28 фебруар 2016 18:37
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.