• Регистрација
СТИПЕНДИЈЕ ПОДРШКА ЗА ТРУД ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 25 фебруар 2016 23:29

СТИПЕНДИЈЕ ПОДРШКА ЗА ТРУД

 

Општина Калиновик стипендираће ове године 45 студената првог циклуса студија и два овдашња средњошколца, за шта је у општинском буџету планирано безмало 45 хиљада марака.

У уговорима, које је са стипендистима потписала начелник општине Милева Комленовић, прецизирано је да ће студенти и средњошколци стипендије примати десет мјесеци у појединачним износима од 100, односно 50 КМ, с тим што је у случају једног средњошколца, имајући у виду чињеницу да је ријеч о дјетету без оба родитеља, дефинисано да ће износ мјесечне стипендије бити 200 КМ.

-Потребни су нам млади и образовани људи који могу допринијети даљем развоју наше средине. Стога већ годинама уназад настојимо да препознамо труд наших студената и ученика, цијенећи да је подршка коју им пружамо сасвим заслужена и истовремено очекујући да ће они у даљем школовању оправдати указано повјерење и вриједним учењем остварити зацртане циљеве, на сопствено, али и задовољство наше локалне заједнице у цјелини-поручила је Комленовићева, охрабрујући студенте и ученике да редовно извршавају своје обавезе, јер то доноси аутоматско продужавање уговора о стипендирању и у наредној години.

Изразила је задовољство чињеницом да су актуелним уговорима обухваћени практично сви овдашњи студенти који су испуњавали услове конкурса, чиме је Општина Калиновик изнова показала да и у условима опште економске и финансијске кризе зна да одреди приоритете, што подршка младима увијек и јесте.

-Запримили смо и десетак захтјева овдашњих студената који не испуњавају услове дефинисане конкурсом о додјели стипендија и ми ћемо настојати да им, у складу са могућностима, пружимо подршку, на начин да им повремено уплатимо одређена средства и тако их стимулишемо да у року извршавају своје обавезе, што ће им донијети редовност и услове да добију стипендије попут својих колега са којима смо потписали уговоре-рекла је Милева Комленовић.

У Општини Калиновик најављују да ће, осим средстава која ће бити уплаћивана стипендистима, настојати и да кроз периодичну једнократну помоћ подрже индивидуалне пројекте у области образовања, при чему не треба занемарити ни чињеницу да овдашње образовне установе увијек могу рачунати на општину као јак ослонац у свим настојањима да унаприједе услове за извођење наставног процеса.      

 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.