• Регистрација
РАСКОШ СРПСКЕ ТРАДИЦИЈЕ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста admin   
четвртак, 14 јул 2016 09:11

dsc 2637-800x534

Одржан 9. Петровдански сабор фолклора „Калиновик 2016"

РАСКОШ СРПСКЕ ТРАДИЦИЈЕ

Традиционални, девети по реду Петровдански сабор фолклора „Калиновик 2016", који је одржан у оквиру свечаности којима је обиљежена крсна слава ове општине, окупио је чланове четири културно-умјетничке дружине, који су игром и пјесмом одушевили бројну публику.

Осим домаћина, чланова КУД „Загорје", које ове године слави и јубилеј вриједан пажње, шездесет година постојања и рада, Калиновчанима су се на овогодишњој смотри представили и чланови КУД „Младост" из Пала, КУД „Славија" из Источног Сарајева, те КУД „Божо Короман Манга" из Подграба недалеко од Пала.

Сабор је отворила начелник Општине Калиновик Милева Комленовић, која је, поздрављајући учеснике, истакла да је поносна што ово мјесто има једну овакву манифестацију која је из године у годину све квалитетнија и посјећенија.

-Изузетно сам задовољна радом КУД „Загорје" које је понос Калиновика и друштво које и кроз организацију ове већ традиционалне манифестације потврђује да предан рад увијек доноси резултате. Гостима желим угодан боравак у нашем Калиновику и захваљујем им се што су дошли да увеличају наш празник-поручила је, између осталог, Милева Комленовић, отварајући престижну културну манифестацију.

Бројни посјетиоци, којих је, по процјенама, било више од хиљаду, што је импозантна бројка за мјесто попут Калиновика, уживали су у врхунским кореографијама, које су обухватиле сву раскош и богатство српске традиције и културе, коју карактерише изузетан фолклор.

Публика је, показале су то реакције, била изузетно задовољна, а исто то се може рећи и за домаћине, представнике КУД „Загорје", који нису крили срећу због још једне успјешно организоване смотре фолклора у Калиновику.

-Нисмо ни сумњали да ће све бити на завидном нивоу, али тек сада, када видимо задовољну публику, и наше задовољство је потпуно. Драго нам је што смо изнова потврдили да и ми из такозваних малих општина можемо организовати врхунске манифестације-нису крили задовољство домаћини смотре.

 

Последње ажурирано четвртак, 14 јул 2016 21:06
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.