• Регистрација
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА "ЗАЈЕДНО ЗА СНЕЖАНУ" ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста admin   
среда, 22 фебруар 2017 13:49

snezana2

Тужна прича о младој Снежани Пухало врло брзо обишла је регион. Снежана Пухало, студент из Калиновика, болује од цирозе јетре. Једино рјешење за њено оздрављење је трансплатација јетре у Италији.

Како би у што краћем року била прикупљена потребна новчана средства, покренуте су разне акције хуманитарног карактера, између осталог улична свирка на Градском тргу и Вече Калиновчана у Фочи, Хуманитарно вече гуслара и епске поезије у Калиновику, такође постављање кутија у многим угоститељским објектима широм Републике Српске, организовање разних турнира и утакмица у различитим спортовима, као и многе друге акције, а и учешће људи из иностранства у поменутим акцијама. Људи су показали саосјећајност и спремност да помогну, па тако можемо рећи да су чуда могућа када смо ту једни за друге. Надамо се да ће то бити и у овом случају и да ће наше удружене снаге помоћи у излијечењу ове младе дјевојке. Наредни период ће свакако бити посвећен прикупљању поменутих средстава путем истих или сличних акција хуманитарног карактера, како би се у што краћем временском периоду прикупила потребна новчана средства.

Тренутно су прикупљена средства за превоз до трансплантационог центра у Падови и предтрансплантационе претраге и налазе, као и боравак у центру у трајању од 24 дана.

Акција се наставља даље. Снежана је једна од нас!


26.02.2017. - СНЕЖАНА ОТПУТОВАЛА У ИТАЛИЈУ

Наша суграђанка, Снежана Пухало, данас је отпутовала у трансплантациони центар у Падови, гдје ће бити под надзором тамошњих љекара. Са сарајевског аеродрома Снежану су испратили њени најближи, родбина, пријатељи, начелница општине Калиновик као и телевизијска екипа РТРС-а. Подсјећамо, акција прикупљања новчаних средстава се наставља како би нашој младој суграђанки била што прије обезбијеђена неопходна операција. Снежана, срећно. Уз тебе смо до потпуног оздрављења!

 

 

 

24.02.2017. - ОДРЖАНО ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ ГУСЛАРА И ЕПСКЕ ПОЕЗИЈЕ

Вечерас је у Калиновику у препуној сали црквеног дома одржано хуманитарно гусларско вече, а сав новац од манифестације биће уплаћен на Снежанин рачун. Поред домаћих гуслара, позиву су се одазвали и многи гуслари са стране, вишеструко награђивани виртуози на гуслама без имало двоумљења су прихватили позив да учествују. Јер као што рече предсједник нашег Гусларског друштва "Љутица Богдан" Радосав Раде Жмукић, онда кад нам је најтеже, тада смо најсложнији.

Идемо даље!

 

Последње ажурирано среда, 01 март 2017 07:27
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.