• Регистрација
Посјета помоћника министра ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста admin   
понедељак, 12 јун 2017 16:08

01

Помоћник министра у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Српске, проф. др Борис Пашалић, дана 09.06.2017. године боравио је у радној посјети у општини Калиновик. Том приликом господин Пашалић је посјето општинску управу и одржао састанак са представницима управе на челу са Начелником општине Милевом Комленовић. Тема састанка односила се на реализацију развојних активности које проводи Министарство на територији општине Калиновик са акцентом на подршку пројекту развоја говедарске производње у систему крава-теле. У реализацији поменутог пројекта Министарство има јако важну улогу, кроз подршку успостављању репро-центра на локалитету Павловац. Захваљујући средствима Министарства радови на изградњи савременог објекта за смјештај различитих категорија говеда улазе у завршну фазу.

На састанку је указано на значај овог пројекта како за општину Калиновик, тако и за развој овог вида говедарске приозводње у Републици Српској.

02

Исти дан, господин Пашалић посјетио је и Пољопривредну задругу Гвозно. Са представницима Задруге разговарао је о досадашњим пословним активностима, те плановима за функционисање и развој у наредном периоду.

Са представницима Задруге, посјетио је локалитет Гвозна поља и на лицу мјеста упознао се са потенцијалима овог локалитета, али и кључним проблемима са којима се Задруга сусреће. Закључак је да приоритет надлежних институција на свим нивоима управе у скоријем периоду треба бити обезбјеђење услова за обављање биљне производње на Гвозну пољу. У том смислу, ресорно Министарство ће већ у наредним данима конкретним активностима иницирати и покренути процес обезбјеђења услова. На тај начин ће се успоставити квалитетна крмна база за стадо у оквиру репро-центра.

 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.