• Регистрација
Промоција књиге докторке Неле Сршен ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста admin   
недеља, 25 јун 2017 12:14

img 2568-2a

Јуче је у Народној библиотеци "Јован Дучић" одржана промоција књиге "Рак на души" ауторке Неле Сршен, истакнуте докторке која је члан тима за трансплантацију јетре Универзитетске болнице у Падови. Промоцији су присуствовали пацијенти уважене докторке са разних простора бивше Југославије, доктори и апсолвенти Универзитетске болнице у Фочи, чланови неколико хуманитарних удружења, многобројни гости и грађани општине Калиновик.

Неопходно је истаћи и да је др. Нела Сршен шеф конзилија за трансплантацију јетре Снежане Пухало и то је мост који је спојио двије наизглед неспојиве приче, најпознатију болницу тог типа у Европи и један мали град у Босни и Херцеговини. Као истакнути хуманитарац, докторка је учествовала у многим хуманитарним акцијама и безброј пута помогла многим пацијентима са простора бивше нам државе. Захваљујући њеној изузетној медицинској експертизи, спашено је много живота оних који су врло често већ били "отписани" и без икакве наде за излјечење.

Књига "Рак на души - тајна живота и откриће душе кроз квантну медицину" садржи савјете за суочавање с најтежим болестима у којој ауторка описује своје битке са смрћу: властиту, у којој се након клиничке смрти вратила у живот, те својих пацијената. Свакодневни сусрети са хиљадама људи с душевним и тјелесним патњама довели су је до заокрета у посматрању људи и свијета, који је сажет самим насловом њене књиге. Књига такође представља спој аутобиографије, стручне књиге и књиге о самопомоћи, у којој се свједочанства о току лијечења њених пацијената од рака преплићу с њеним искуством клиничке смрти. У свакоме од нас постоји енергија за оздрављење која се активира позитивним мислима, добром вољом, вјером у могућност да се опет "осјетимо" здрави неовисно о начину постизања те вјере - био он религиозни, фаталистички или рационални, данас сматра Нела Сршен. Кључ оздрављења јесте научити слушати властито тијело, интерпретирати симптоме и сигнале на вријеме.

 

 

Последње ажурирано недеља, 25 јун 2017 16:16
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.