• Регистрација
Меморијални карате турнир "Петар Јововић Бене" ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста admin   
среда, 28 јун 2017 07:26

bene2

Меморијални карате турнир "Петар Јововић Бене", једанаести по реду, одржан је у недјељу, 25.06.2017. године у Калиновику, са почетком у 10:00 часова. Турнир се одржава сваке године као знак сјећања на великог човјека, спортисту, каратисту, репрезентативца бивше Југославије, нашег тренера и оснивача калиновачког карате клуба "Зеленгора", који је учинио да се име нашег малог Калиновика чује на свим просторима широм државе.

Организатор турнира је општина Калиновик и Спортски савез, као и општинска борачка организација Калиновик. Такмичари су се надметали у катама и борбама, а најбољима су додјељене медаље и дипломе. И овогодишње окупљање младих каратиста је допринијело да манифестација задржи епитет престижног спортског догађаја, задовољни смо што је турнир побрао многе симпатије љубитеља каратеа и прерастао у традиционалну манифестацију која окупља младе и талентоване каратисте, истакла је начелница општине Милева Комленовић.

Овај велики јунак и борац Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске рањен је и заробљен 3. августа 1992. године на локалитету Лукавац на Трескавици, гдје је звјерски мучен и убијен. Управо по мјесту његове погибије, друга по важности успјешна акција ВРС, која је подразумијевала пробијање коридора преко Трнова и превоја Рогој и спајање ових крајева са Источном Херцеговином, јесте и названа „Лукавац 93". Покојни Петар Јововић Бене за заслуге у рату одликован је Орденом „Милош Обилић" и Медаљом за храброст „Милан Тепић".


Последње ажурирано среда, 28 јун 2017 07:34
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.