• Регистрација
"Петровдански вијенац" Мирославу Максимовићу ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста admin   
петак, 14 јул 2017 10:04

01xx

Пјесник Мирослав Максимовић овогодишњи је добитник књижевне награде "Петровдански вијенац" за књигу сонета "Бол". Славном српском пјеснику награда је уручена на традиционалној манифестацији "Калиновачки поетски вијенац" која се одржава по једанаести пут. Према ријечима жирија који је био у саставу Јован Делић, Ранко Поповић и Драган Хамовић, књигом Бол Мирослав Максимовић је потврдио свој висок статус у савременом српском пјесништву и уврстио се у најужи круг наших најзначајнијих и најостваренијих сонетиста.

Улазак у другу деценију Калиновачки поетски вијенац обиљежио је и десетом кнјигом своје едиције, Нови часови Радомира Уљаревића, те освртом на поезију прошлогодишњег добитника награде Ђорђа Нешића. Учесници књижевне манифестације посјетили су и Борија, родно мјесто Рајка Петровог Нога, овогодишњег добитника књижевне награде Аврамов штап.

Начелник општине Калиновик, Милева Комленовић, истакла је да је Калиновачки поетски вијенац већ постао препознатљива културна и књижевна манифестација у региону а престижном је чине сами учесници који су најеминентнија имена српске књижевности и поезије.

Последње ажурирано петак, 14 јул 2017 11:19
 
Copyright © 2018. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.