• Регистрација
Гостовање КУД "Загорје" у Палама ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 18 новембар 2013 08:31



Чланови КУД "Загорје" из Калиновика представили су се ових дана и публици у Палама, гдје су, као специјални гости, наступили на Првом годишњем концерту КУД "Божо Короман Манга" из Подграба.

Концерт је одржан у сали Културног центра Пале, а наша културно-умјетничка дружина представила се сплетом игара из Србије, при чему треба истаћи да је добро припремљена и увјежбана кореографија наишла на бурне аплаузе и овације публике, што је важно и нагласити, тим више јер је општепозната чињеница да паљански љубитељи фолклора, сходно његовој дугој традицији у овом крају, знају препознати и труд и квалитет.

-Домаћини из КУД-а "Божо Короман Манга" уручили су нам захвалницу, као знак признања за разумијевање, несебичну помоћ, успјешну сарадњу и немјерљив допринос који смо дали у афирмацији и остварењу циљева Друштва из Подграба-кажу у КУД "Загорје".

У том контексту, подсјећају и да је дружина из Подграба, као тек основано Друштво, била позвана да гостује на овогодишњем Петровданском сабору фолклора у Калиновику.

-То им је био један од првих већих наступа и наши пријатељи из Подграба такав гест изузетно цијене. Из те захвалности и настало је инсистирање да баш ми, заједно са КУД "Младост" Пале, будемо специјални гости премијерног Годишњег концерта КУД "Божо Короман Манга"-веле наши чувари обичаја, традиције и изворне пјесме и игре.

Успјешна сарадња ће и убудуће бити настављена, јер таква је обострана жеља, а Подграпчани најављују да ће се увијек радо одазвати позиву да дођу у пријатељски Калиновик.

 

 
Copyright © 2024. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.