• Регистрација
ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ ОДУШЕВИЛИ ПУБЛИКУ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 14 јул 2014 11:10



Одржан 7. Петровдански сабор фолклора „Калиновик 2014“

Традиционални, седми по реду Петровдански сабор фолклора „Калиновик 2014“, који је одржан у оквиру свечаности којима је обиљежена крсна слава ове општине, окупио је близу двије стотине учесника, који су игром и пјесмом одушевили бројну публику.

Осим домаћина, чланова КУД „Загорје“, Калиновчанима су се на овогодишњој смотри представили и чланови КУД „Романијска луча“ из Сокоца, КУД „Братство“ из Војковића, КУД „Љубиње“ из истоименог града, као и изворне мушке пјевачке групе из овог друштва и домаће фолклорне дружине из Калиновика.

Сабор је отворила начелник Калиновика Милева Комленовић, која је, поздрављајући учеснике, истакла да је поносна што ово мјесто има једну овакву манифестацију која је из године у годину све квалитетнија и посјећенија.

-Изузетно сам задовољна радом КУД „Загорје“ које је понос Калиновика и друштво које и кроз организацију ове већ традиционалне манифестације потврђује да предан рад увијек доноси резултате. Гостима желим угодан боравак у нашем Калиновику и захваљујем им се што су дошли да увеличају наш празник-поручила је Милева Комленовић отварајући престижну културну манифестацију.

Бројни посјетиоци, којих је, по процјенама, било више од хиљаду, што је импозантна бројка за мјесто попут Калиновика, уживали су у врхунским кореографијама којима су представљене игре из Сарајевског поља, Ниша, Врања, Шумадије, Црне Горе, али и Босилеграда, Србије у цјелини...

Могло би се рећи да је манифестација могла ности и симболичан радни назив Играјући и пјевајући кроз српске земље, што и јесте једна од изведених кореографија која је обухватила сву раскош и богатство српске традиције и културе, коју карактерише изузетан фолклор.

Публика је, показале су то реакције, била изузетно задовољна, а исто то се може рећи и за домаћине, представнике КУД „Загорје“, који нису крили срећу због још једне успјешно организоване смотре фолклора у Калиновику.

-Нисмо ни сумњали да ће све бити одлично, али тек када видимо задовољну публику и наше задовољство је потпуно. Драго ми је што смо и овога пута потврдили да и ми из такозваних малих општина можемо организовати врхунске манифестације-нису крили задовољство домаћини манифестације.

 
Copyright © 2024. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.