• Регистрација
УНАПРЕЂЕЊЕ ПРЕРАДЕ ДРВЕТА ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
недеља, 21 септембар 2014 19:08


Начелник општине Калиновик Милева Комленовић изјавила Срни да је на састанку са члановима Управе Јавног предузећа "Шуме Републике Српске" данас договорено да буде побољшана испорука дрвних сортимената пилани у овом мјесту.
На састанку је разговарано о побољшању исплате накнаде од 10 одсто локалној заједници, те унапређењу производње погона прераде дрвета на локацији некадашње пилане "Јажићи". 

Комленовићева је истакла да је договорено да додатно буде унапријеђена исплата накнаде "Шума" од 10 одсто за општински буџет, те да буду побољшана испорука дрвних сортимената постојећој пилани, јер је ове године било проблема са количином испоручене робе због лоших временских прилика и пропалих тендера. 

"Разговарано је и о могућности производње финалних производа од дрвета и да локално Шумско газдинство `Зеленгора` то адекватно прати испоруком сировине", истакла је Комленовићева и додала да су "на видику" партнери за покретање израде финалних производа. 

Према њеним ријечима, пилана је власништво општине и купљена је кредитним средствима Инвестиционо-развојне банке, а производња је тренутно организована у закупном односу и запослено је двадесетак радника. 

"Погон пилане није упослен у пуном капацитету. Ту се ради примарна прерада дрвета и парење, а наша је жеља и крајњи циљ да на том локалитету запослимо и додатни број радника и да идемо на финализацију производа од дрвета", нагласила је Комленовићева. 

У Калиновику је данас одржане и сједница Управе Јавног предузећа "Шуме Републике Српске".

 
Copyright © 2024. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.