• Регистрација
Свечано отворен Дом за старија лица Калиновик ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста admin   
субота, 02 децембар 2017 20:29

o12x

Јавна установа "Дом за старија лица Калиновик" свечано је отворена 1. децембра 2017. године и освјештана уз благослов пароха Марка Билинца. Свечаности су присуствовали начелници околних општина, директори центара за социјални рад, као и многи други гости, те бројни грађани наше општине. Оснивач установе је општина Калиновик, а према ријечима начелнице Милеве Комленовић, ово је само почетак пројекта збрињавања старих и изнемоглих лица са подручја наше општине, као и из сусједних средина.
-Ово је још један у низу успјешно реализованих пројеката у Калиновику, којим смо се сврстали у ред оних општина у Републици Српској које посједују центре за смјештај и његу старијих лица. Тиме смо ријешили проблем збрињавања старијих лица са подручја наше општине, али и створили могућност да једно шире подручје, при чему првенствено мислим на сусједне општине, дође у прилику да збрињава старија лица у нашој установи. Дугорочно гледано, установа има тенденцију раста и проширења смјештајних капацитета, док ће подизање квалитета услуге, која је, иначе, на завидном нивоу, бити стална задаћа особља и општине Калиновик која ће у том процесу пружати одговарајућу подршку-рекла је Комленовићева.
Дом је, треба истаћи, изграђен по највишим стандардима у овој области, први штићеници су већ пристигли, а примарни циљ биће збрињавање преосталих корисника са подручја општине Калиновик који се већ налазе у другим старачким домовима.
-Наш приоритетни циљ је да нашим суграђанима који су смјештени у домовима у Источном Сарајеву и Рогатици понудимо могућност да старачке дане достојанствено проводе у свом Калиновику, а сва преостала слободна мјеста, којих има, биће на располагању свим заинтересованим лицима треће животне доби из наше и сусједних општина-каже начелница општине Калиновик.
Иначе, вриједност овог пројекта премашује 500. 000 КМ.

Извор: Дом за старија лица Калиновик

Последње ажурирано субота, 02 децембар 2017 22:23
 
Copyright © 2019. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.