• Регистрација
У Калиновику традиционално, у саборности обиљежен Бадњи дан ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста admin   
субота, 06 јануар 2018 00:00

bv01-2

ПЛАМЕН ЉУБАВИ ПРЕМА БОГУ ОКУПИО МЈЕШТАНЕ

Општина Калиновик и овдашња Црквена општина и ове године су организовали традиционално окупљање мјештана и заједничко обиљежавање Бадњег дана, у молитвеном озрачју и прелијепом амбијенту какав сам по себи доноси дочек најрадоснијег хришћанског празника-Божића.

На Бадње јутро, група мјештана је у веселом расположењу организовано отишла у сјечу бадњака, који су на свечан начин пронесени самим централним општинским језгром, што је био чин који је пропратио и већи број грађана Калиновика.

Послије вечерњег богослужења у цркви Светих апостола Петра и Павла, освештани бадњаци су наложени у порти храма, а становници Калиновика окупљени око пламена љубави према највећем добру-према Богу, и овог пута су показали да их краси саборност и да знају да његују традицију и обичаје српског православног народа.

-Једна од најважнијих порука нашег најрадоснијег празника и јесте да будемо уз своје ближње, родбину, пријатеље и комшије, да будемо увијек добри и бољи од времена у којем живимо. Знамо и истински вјерујемо да је Христос она свјетлост која нам освјетљава животе, па смо се и окупили овдје да заједно, у молитви и радости, дочекамо празник Његовог рођења-поручила је начелник Општине Калиновик Милева Комленовић, пожеливши својим суграђанима да у миру, срећи и весељу прославе Божић.

Да расположење буде баш у духу најрадоснијег празника какав је Божић, побринули су се и чланови калиновачког КУД „Загорје“ и пјевачког друштва „Вилин коло“, а није изостао ни величанствен ватромет, као ни пригодно послужење.

И ово Бадње вече потврдило је да се велике прославе најбоље организују у малим мјестима, у којима су саборност и заједништво још увијек изражена врлина и потврда да грађани у здравим срединама знају да се радују празницима који величају мир, слогу, солидарност и љубав према Богу, али и међу људима.

 
Copyright © 2019. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.