• Регистрација
Парастос за Станиславу Копривицу ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста admin   
недеља, 03 јун 2018 00:00

01

Калиновчани памте своју Станиславу Копривицу

Парастосом за покојну Станиславу Копривицу, који је служен у цркви Светих апостола Петра и Павла, а затим и прислуживањем свијећа и полагањем цвијећа на мјесту њене трагичне погибије, Калиновчани су обиљежили 23 године од страдања своје мале матуранткиње, чије дјетињство је прекинула граната испаљена са непријатељских положаја.

И умјесто да 3. јун 1995. године, у памћењу тадашњих малих матураната калиновачке Основне школе „Љутица Богдан“ остане утиснут као дан када су матурантском шетњом, свечано и на најљепши начин прославили успјешан завршетак основног школовања, тај датум је, нажалост, оставио горчину и тужно сјећање на трагичан догађај, када је злочиначки пројектил, који је експлодирао у срцу насмијане ђачке колоне, однио један млади живот и тугом обојио ученички дан којем су се сви веселили.

-Имајући у виду сву специфичност тог догађаја, тај 3. јун 1995. године је засигурно један од најтужнијих дана у новијој историји општине Калиновик. Наша хришћанска, људска и морална обавеза је да трајно његујемо успомену на нашу Станиславу, да се молимо за њену душу, али и да обиљежавањем овог дана указујемо на то какве је све трауматичне посљедице рат оставио на породице у нашем малом мјесту, на наше грађане уопште и Калиновик као средину, те уједно постављамо питање да ли ће ико и икада одговарати за овакав суманути, злочиначки чин гранатирања ђачке колоне-рекла је начелник Општине Калиновик Милева Комленовић.

У експлозији гранате која је пала међу калиновачке матуранте 3. јуна 1995. године, када је смртно страдала покојна Станислава Копривица, рањено је више калиновачких малих матураната.


Последње ажурирано среда, 13 јун 2018 07:48
 
Copyright © 2019. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.