• Регистрација
Успјешна година - за капиталне пројекте више од 800.000 км ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста admin   
недеља, 06 јануар 2019 00:00

kalin2019

Претходна година за општину Калиновик била је успјешна и буџетски веома стабилна, а остаће упамћена по подизању споменика погинулим борцима протеклог одбрамбено-отаџбинског рата и реконструкцији трга, изјавила је начелник ове локалне заједнице Милева Комленовић.

Комленовићева је Срни рекла да је општина обезбиједила 300.000 КМ, а Влада Републике Српске 80.000 КМ за подизање овог споменика, те реконструкцију трга и спољних фасада објеката који се налазе уз трг.

Она је навела да је Влада Републике Српске 2018. године Калиновик помогла са више од пола милиона КМ.

"Ту су и друга значајна улагања, око 300.000 КМ уложили смо у реконструкцију локалних саобраћајница и водовода, а значајно су повећана средства субвенација у пољопривреди, гдје смо помогли и набавке крава", истакла је Комленовићева.

Она је додала да је у 2018. години у капиталне пројекте утрошено 811.000 КМ.
 
Према њеним ријечима, из буџета су издвојена средства и за запошљавање већег броја приправника, које традиционално општина суфинансира кроз програм Владе Српске.

Комленовићева ће нагласила да је недавно усвојен други ребаланс буџета за 2018. годину, као и буџет за 2019. годину у износу од 2.568.300 КМ, истаквши да у наредној години нису планирана кредитна задужења.

"Буџет је, традиционално, планиран реално и очекујем да ће без проблема бити и остварен. Планирана су значајна средства за нова запошљавања, наставак пројекта нове етаже дома за старија лица, али и средства за развој руралне инфраструктуре", навела је Комленовићева.

Он је појаснила да су у буџету за наредну годину плана средства за наставак реконструкције фасада, као и за реконструкцију цркве Светих апостола Петра и Павла, али и за завршетак пројекта који нису завршени у овој години, као што је асфвалтирање локалних путева.

Извор: СРНА

Последње ажурирано понедељак, 21 јануар 2019 11:15
 
Copyright © 2019. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.