• Регистрација
НАРОДНА БИБЛИОТЕКА ,,ЈОВАН ДУЧИЋ,, ПДФ Штампа Ел. пошта

Библиотека у Калиновику је културна установа са дугогодишњом традицијом. Почетак организованог рада са књигама на овом простору се везује за рад ,, Српске Читаонице и Књижнице " у првим годинама двадесетог вијека. У низу година свог постојања, Библиотека је често мијењала статус, а садашњи  назив и статус самосталне установе званично је добила 1997. године.
Подизање општег културног нивоа , повећање нивоа информисаности и омогућавање сталног образовања , библиотека  пружа кроз свој фонд од преко
17 000 библиотечких јединица  из свих области стваралаштва. Корисницима је  на располагању  разноврстан фонд из области књижевности, стручна литература , дјечија  књига , референсна збирка , те периодична издања – дневна штампа и часописи. Од посебног значаја је Завичајна збирка од преко 200 примјерака књига, старих слика, карата и другог материјала из кога се може сазнати о прошлости и садашњости Загорског и Улошког краја као и мала збирка старе и ријетке књиге.
Простор читаонице за одрасле и дјецу се користи за промоције књига, предавања, изложбе књига , а од 2008. године и као Интернет читаоница.
Библиотека додјељује годишњу награду за најбољи дјечији литерарни рад посвећен завичају.Награда се додјељује у оквиру манифестације Петровдански сусрети у мјесецу јулу.
Својим искуством у прикупљању, класификацији и преношењу информација  и традицији у пружању библиотечких услуга , Народна библиотека ,, Јован Дучић" је мјесто знања и сервис информација  за становнике Калиновика.

Директор: Нада Пухало

Контакт телефон: 00387 (57) 623 - 426

 

 
Copyright © 2024. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.