• Регистрација
ТРУД И ЗНАЊЕ ЗАСЛУЖИЛИ ПОДРШКУ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 06 март 2015 18:18

 

alt

 

Општина Калиновик стипендираће ове године 43 студента првог циклуса студија и три овдашња средњошколца, за шта је у буџету планирано око 45 хиљада марака.

У уговорима, које је са стипендистима потписала начелник општине Милева Комленовић, прецизирано је да ће студенти и ученици стипендије примати десет мјесеци у поједничаним износима од по 100, односно 50 КМ.

Нашој локалној заједници су потребни млади и образовани људи, који могу допринијети њеном развоју и стварању бољих услова за живот у Калиновику. Настојимо да препознамо труд наших студената и ученика и цијенимо да је подршка коју им пружамо сасвим заслужена, истовремено очекујући да ће и они у свом даљем школовању оправдати указано повјерење и вриједним учењем остварити зацртане циљеве, на сопствено, али и задовољство средине из које потичу. Држећи се већ устаљене праксе да у континуитету подржавамо успјешне студенте и ђаке, све их и искрено охрабрујемо да редовно извршавају своје обавезе-поручује Милева Комленовић, истичући да они који буду успјешни у том смислу могу рачунати на то да ће им уговори о стипендирању по аутоматизму бити продужени и у наредној години.

Она истовремено изражава задовољство чињеницом да су актуелним уговорима о стипендирању обухваћени практично сви овдашњи студенти који су испуњавали услове конкурса, чиме је општина Калиновик показала да и у условима опште економске и финансијске кризе зна да одреди приоритете, што подршка младима увијек и заиста јесте.

alt

 

Можемо бити поносни на чињеницу да као мала и изразито неразвијена општинска средина скромних финансијских капацитета за стипендирање студената и ученика издвајамо више и од неких знатно већих општина у Републици Српској. Настојаћемо да задржимо такав тренд, те да и убудуће подршку младим људима афирмишемо као једну од кључних општинских политика, вјерујући у њене дугорочне позитивне ефекте-закључује Комленовићева.

У општини Калиновик најављују да ће, осим средстава која ће појединачно бити уплаћивана стипендистима, настојати и да кроз периодичну једнократну помоћ додатно подрже индивидуалне пројекте у области образовања.      

Последње ажурирано петак, 06 март 2015 18:54
 
Copyright © 2024. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.