• Регистрација
Још једна успјешна посјета нашег Начелника ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста admin   
среда, 17 март 2021 15:30

n01x

Данас је Начелник општине Калиновик Радомир Сладоје присуствовао састанцима са в.д. директора Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ господином Давором Кoстрешевићем и Министром рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске  господином Душком Милуновићем.

Оно што је од великог значаја за нашу локалну заједницу јесте податак да Јавно предузеће ,,Путеви Републике Српске” у Плану Јавних набавки за 2021. годину имају и  рехабилитацију путног правца Добро Поље-Јажићи и Јажићи-Граисељићи. У наредних 10 дана биће покренут поступак јавне набавке радова на поменутим дионицама. Ријечи је било и о реконструкцији региноланог пута преко Зеленгоре, те о отпочињању радова на асфалтирању пута који би спојио општине Калиновик и Невесиње. О активностима на поменутим правцима више ће бити ријечи приликом самог увођења извођача радова у посао на рехабилитацији праваца Добро Поље-Јажићи и Јажићи –Граисељићи, за када је договорен и долазак господина Кострешевића.

Приликом састанка са Министром рада и борачко-инвалидске застите Републике Српске  господином Душком Милуновићем, договорена је подршка најугроженијим незапосленим демобилисаним борцима са подручја општине Калиновик.

Такође, договорена је помоћ Министарства на одржавању Централног спомен обиљежја палим борцима у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, те помоћ за изградњу спомен обиљежја за Југословенску војску у отаџбини. На састанку са Министром било је ријечи и о помоћи за организовање Дана кошевине „ГВОЗНО-МОБА-ОЗОН-2021“, гдје је циљ да се ова манифестација подигне на већи ниво, са чим ће се кренути већ ове године, уколико то епидемиолошке мјере буду дозвољавале.

Начелник се захвалио нашим драгим пријатељима на искреној подршци и конкретној помоћи. Настављамо даље за још јачи и развијенији Калиновик.

Последње ажурирано среда, 17 март 2021 16:23
 
Copyright © 2024. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.