• Регистрација
Ученици Гимназије „Калиновик" доминирали на Регионалном такмичењу ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста admin   
среда, 03 април 2024 10:56

gimnazija

Ученици другог, трећег и четвртог разреда JУ Гимназије „Калиновик" учествовали су на Регионалном такмичењу из математике, руског и српског језика. У јакој конкуренцији узели су учешће и издвојили се као набољи ђаци у знању и стваралаштву.

У ЈУ СШЦ „Фоча" у Фочи одржано je Регионално такмичење из руског језика за ученике четвртих разреда. Ангелина Копривица je освојила прво, а Јелена Лаловић четврто мјесто. Обје ученице су позване на Републичко такмичење. Ментор и предметни наставник за руски језик je Ранка Бозало.

Занимљива je била субота, 30.03.2024. године, јер су тог дана одржана Регионална такмичења из математике и српског језика. ЈУ Средња школа "28. jуни" je била домаћин и угостила математичаре. Регионално такмиченье протекло je у духу и фер борби. Прво мјесто у категорији трећих разреда однијела je Анастасија Буха, а треће њена сестра, близанкња, Жељана Буха. Ментор и предметни наставник за матеметику je Зорица Јанковић.

На истоку Републике Српске у СШЦ „Иво Андрић" у Вишеграду одржано je Регионално такмичење из српског jезика. У конкуренцији ученика другог разреда, прво место освојила je Жељана Бозало, док је шесто мјесто заузела Анђела Сладоје. Ментор и предметни наставник за српски језик je Зорица Ждрале.

На Републичко такмичење спремају се и ђаци из математике и српског језика. Упркос малом броју ђака, спремни су одговорити на велике задатке.

Последње ажурирано среда, 03 април 2024 11:03
 
Copyright © 2024. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.